Σκυλακάκης: «Τα ενεργειακά συμφέροντα στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικά»

«Η Ασία έχει αρκετά χαμηλότερες τιμές από την Ευρώπη, περίπου 30 με 40 ευρώ διαφορά με την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στον Real Fm 97,8 και σχετικά με τα ενεργειακά είπε ότι «δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει την απόφαση της Ευρώπης γιατί αυτά τα θέματα θέλουν ευρεία πλειοψηφία και τα ενεργειακά συμφέροντα στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικά».

«Έχουμε τελείως διαφορετικά συστήματα και διαφορετική εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Το πρόβλημα για το Βερολίνο είναι αν θα έχει και πόσο θα έχει, το πρόβλημα άλλων χωρών όπως εμείς που έχουμε και LNG, είναι οι τρελές τιμές του αερίου που διαλύουν τους προϋπολογισμούς και τις μακροοικονομικές προβλέψεις» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια είπε ότι «από τη στιγμή που έχουμε ορίσει τις τιμές για κάθε τεχνολογία, δεν υπάρχουν υπερκέρδη. Όταν θα τελειώσει η χρονιά, θα δούμε έχει κέρδη η ΔΕΗ;».

«Το LNG που θα έρθει, μοιράζεται μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Η Ασία έχει αρκετά χαμηλότερες τιμές από την Ευρώπη, περίπου 30 με 40 ευρώ διαφορά με την Ευρώπη» περιέγραψε.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννη για τουρκική προκλητικότητα: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο» (audio)