Σκυλακάκης: “Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχει αρχίσει”

Οι τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real.

“Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει” δήλωσε στην εφημερίδα Real o Θοδωρής Σκυλακάκης, που ακόμα αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, επισημαίνοντας οτι στη χώρα μας αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021 και από το συγκεκριμένο ποσό ένα μεγάλο μέρος θα δαπανηθεί το 2022 .

Τα συγκεκριμένα ποσά θα διατεθούν σε όλο το πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα σημαντικά έργα υποδομής, την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές δαπάνες, και ασφαλώς τις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Ταμείο Ανάκαμψης συνιστά ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στις νέες αντικειμενικές αξίες λέγοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες για τα ακίνητα.

“Είναι θετικό να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων” συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης, για να καταλήξει, σε ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να υποστηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους το φθινόπωρο, σε περίπτωση εκδήλωσης τέταρτου κύματος της πανδημίας, ότι “Στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος. Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί». 

Δείτε επίσης: DBRS: Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 5%

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ