Σολτς: Στην Ασία με τελικό σταθμό το G20 για την Ουκρανία

Ημέρες Ασίας για τον Γερμανό καγκελάριο: Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και τέλος Μπαλί στην Ινδονησία για τη Σύνοδο του G20 χωρίς όμως τον Πούτιν. Τηλεφώνημα Σολτς-Ζελένσκι για συντονισμό

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες συνέπειες του ρωσικού επιθετικού πολέμου αλλά και βαριά πολιτικοοικονομική ατζέντα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναχωρεί για την Ασία με τελικό προορισμό το κρίσιμο G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Πρώτος σταθμός όμως σήμερα, Σάββατο, το Βιετνάμ: μια χώρα πλούσια σε πρώτες ύλες, οι οποίες είναι απαραίτητες και για τη γερμανική βαριά βιομηχανία, από ψευδάργυρο και χαλκό μέχρι τινάνιο. Μια χώρα επίσης με στενούς δεσμούς με τη Γερμανία, δεδομένου ότι πολλοί Βιετναμέζοι είχαν μεταναστεύσει στην Ανατολική Γερμανία την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Επόμενος σταθμός, η Σιγκαπούρη όπου ο Όλαφ Σολτς μαζί με τον υπ. Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ αναμένεται να αναζητήσουν τη Δευτέρα νέους ενεργειακούς πόρους αλλά και επενδυτικές δυνατότητες στο 17ο Οικονομικό Φόρουμ ΓερμανίαςΑσιατικών Χωρών του Ειρηνικού στη Σιγκαπούρη, ένα φόρουμ ιδιαίτερα σημαντικό για τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή, όπου παραδοσιακά έντονη είναι η κινεζική επιρροή.

Δείτε επίσης: G20: Χωρίς τον Βλαντίμιρ Πούτιν η σύνοδος στην Ινδονησία

Loading