“Σπάει” τον κουμπαρά ο Μητσοτάκης με νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο

Είχες πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Alpha. Αν και προσπαθούσε να φανεί άνετος, ήταν εμφανώς κουρασμένος και επηρεασμένος από την αδυναμία πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου να λύνουν βασικά και θεμελιώδη ζητήματα των χαρτοφυλακίων του. Και όποτε στραβώνει το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται στην οικονομία, γι’ αυτό σπάει ακόμα μια φορά τον κουμπαρά με νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο του 2024.

Είναι ένα μέτρο που θα προστεθεί στην έκτακτη στήριξη που θα λάβει ένα μεγάλο μέρος συνταξιούχων τα Χριστούγεννα, στην αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και στις μόνιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων από 1 Ιανουαρίου του 2024.

propoli

“Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε” υπογράμμισε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πολιτικό διακύβευμα στις 8 και 16 Οκτωβρίου

Και από την οικονομία έκανε αμέσως στροφή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου στις 8 και στις 16 Οκτωβρίου θέλει να βάψει ξανά “μπλε” τον χάρτη στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στους 3 μεγάλους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. “Στόχος μας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες, γιατί όχι και τις 13, και γιατί όχι και τους τρεις μεγάλους Δήμους” τόνισε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ξεκάθαρα το πολιτικό διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

“Ανθρώπους να συνεννοηθούμε”

Ειδικότερα για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες, τόνισε τη σημασία της πολιτικής στήριξης λέγοντας ότι “έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρικτικό, στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης. Έχουν να διαχειριστούν παραπάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο προσωπικά διαπραγματεύτηκα προς όφελος της χώρας”. Ακολουθώντας την ίδια τακτική, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε, ως κυβέρνηση, “ότι μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι οποίοι συμμερίζονται το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης και τη γενικότερη φιλοσοφία της για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα”.

Και συνέχισε: “Επιλέξαμε 13 πρόσωπα να στηρίξουμε. Θέλω να τονίσω ότι δεν προέρχονται όλα από τον παραδοσιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Κρήτη επιλέξαμε να στηρίξουμε τον κ. Αρναουτάκη, που δεν είναι στέλεχος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία” είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι παράλληλα “δώσαμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εισέλθουν στον στίβο, αναφέρω ενδεικτικά τον κ. Πτωχό στην Πελοπόννησο, τον κ. Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο. Είναι πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία γιατί πιστεύουμε πράγματι ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτόν τον ρόλο και να συνεννοηθούν καλά με την κεντρική εξουσία σε πολλά επίπεδα”.

Δείτε επίσης: Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στην Βόρεια Μακεδονία

Loading