Σπανάκης: Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

«Λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια».

«Μέχρι την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

propoli

Μάλιστα, τόνισε ότι «μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση».

Ο Βασίλης Σπανάκης υπογράμμισε ότι «μέχρι σήμερα εργάζονταν περίπου 40 χιλιάδες συνταξιούχοι» και εκτίμησε ότι «πάνω από 50 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δηλώσουν στην πλατφόρμα την εργασία τους».

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, «είναι πάρα πολύς ο κόσμος που θέλει να εργαστεί» «Λύνεται ένα θέμα που απασχολούσε τους συνταξιούχους πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σπανάκης υπογράμμισε ότι «θα λυθεί το θέμα με τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι εργάζονται και έχει κοπεί η αναπηρική τους σύνταξη, στο επόμενο διάστημα θα λυθεί ώστε να μην χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους».

Σχετικά με το επίδομα γέννησης και το επίδομα μητρότητας, ο Υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «τα αναδρομικά για το επίδομα γέννησης είναι από την 1.1.2023, ενώ τα αναδρομικά για το επίδομα μητρότητας είναι από τις 24.9.2023».

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «μέχρι την 22η Μαρτίου θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με εφαρμογή την 1η Απριλίου». «Εάν κάποιοι εργοδότες δεν καταβάλουν τις τριετίες είναι ποινικό αδίκημα και έχει διοικητικές κυρώσεις», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών – Έρχονται πρόστιμα

Loading