«Σπαρτιάτες»: H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καλεί τους 11 βουλευτές σε ανωμοτί εξηγήσεις

Μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών» και του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, καλεί τους 11 βουλευτές σε ανωμοτί εξηγήσεις.

Οι 10 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, ελέγχονται ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, αναφορικά με τις ενδείξεις που έχουν προκύψει ότι στην πραγματική ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος, ενδέχεται να είναι άλλο πρόσωπο από τον Πρόεδρο, Βασίλη Στίγκα και συγκεκριμένα, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

propoli

Η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με την οποία ζητούσε την άρση της προστασίας των 11 προσώπων, είχε κάνει λόγο για υποκρυπτόμενη ηγεσία του κόμματος από τον έγκλειστο στις φυλακές, Ηλία Κασιδιάρη, από την οποία εξετάζεται αν προκλήθηκε εξαπάτηση των εκλογέων, αναφορικά με το κόμμα και τον αρχηγό που ψήφισαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα σε ανώτατο επίπεδο, είχαν σταθεί οι δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» για μαφιόζικες συμπεριφορές, τύπου Κόζα Νόστρα και υπόγειες συναλλαγές μελών του κόμματος, με στόχο την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος.

Οι βουλευτές έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα, Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Δείτε επίσης: Ελευσίνα: Χειροπέδες σε 6 ανήλικους – Λήστεψαν μαθητές με αιχμηρό αντικείμενο

Loading