Στ. Καλαφάτης: «Στην υγειονομική αλλά και στην οικονομική κρίση η Ελλάδα έδωσε και δίνει εξετάσεις και παίρνει άριστα»

O Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης μίλησε στον Ant1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο Υφυπουργός τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που απαντούν για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες. Υπάρχει θετική πορεία στην οικονομία την οποία αποδεικνύουν όλοι οι δείκτες, οι εκθέσεις αξιολόγησης των Θεσμών, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρας μας, που δεν είχε ποτέ στην ιστορία. Οι διεθνείς αγορές, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία».

«Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση και παράλληλα συνεχίζει το τολμηρό μεταρρυθμιστικό της έργο, τις ριζοσπαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις που βοηθούν πολύ την οικονομία. Και στην υγειονομική κρίση αλλά και στην δίδυμη αδελφή της, την οικονομική, η Ελλάδα έδωσε και δίνει εξετάσεις και παίρνει άριστα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης για παράδειγμα, που αναβαθμίζουν την πιστοληπτική της ικανότητα, το λένε και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται» υποστήριξε ο κ Καλαφάτης.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στην αντιμετώπιση ανατιμήσεων στην αγορά, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «πρόκειται, για ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η κυβέρνηση δεν μένει αδρανής. Το απέδειξε με την πρωτοβουλία που έλαβε πρόσφατα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την πρόταση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του αρμόδιου Υπουργού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεταβατικό ταμείο αντιστάθμισης το οποίο θα αντλεί τα έσοδα από τις δημοπρασίες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας και Δικαιωμάτων. Αποτελεί, ουσιαστικά, μια άμεση παρέμβαση στο πρόβλημα που διαμορφώνεται παγκοσμίως με γνωστά αίτια. Μέσω αυτής της πρότασης, επιδιώκεται να υπάρχει με κάποιο τρόπο μια ανακούφιση των πολιτών. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε αυτό το επίπεδο δεν ακυρώνει καθόλου -μάλιστα κινείται παράλληλα- την εσωτερική δουλειά που θα κάνει η χώρα μας προκειμένου να μην υπάρξει αισχροκέρδεια».

Για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε αρχικά ότι: «Εκτός από αυτή καθεαυτή την πανδημία έχουμε ν΄αντιμετωπίσουμε και μια άλλη πανδημία, εξίσου επικίνδυνη, που είναι η πανδημία των συνειδητά αρνητών του εμβολίου. Αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε συνεχώς. Υπάρχει ταυτόχρονα, ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας που έχουν επιφύλαξη, έχουν φόβο. Εκεί θα πρέπει να επικοινωνούμε και να συζητούμε με τους πολίτες. Πάντως, η επιστημονική κοινότητα έχει τον πρώτο λόγο και ειδικά για τα παιδιά πρέπει οι οικογένειες να ρωτούν τους παιδιάτρους τους».

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο είχε συνεχή επικοινωνία, όπως ανέφερε, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δείχνει και με αυτές τις ενέργειες πως βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Προσπαθεί να έχει καθαρή ενημέρωση εκ του σύνεγγυς και να προλάβει κάθε επέκταση του ιού. Η δουλειά που πρέπει να γίνει, γίνεται απ΄όλους τους φορείς. Και σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα την εντατικοποιούμε», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Υποδομών: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση €1,5 εκατ. για τον δρόμο Άγραφα – Σάικα – Όρια Νομού Καρδίτσας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr