Στ. Καλαφάτης: “Τιμούμε εκείνους που έχουν βάλει στην καρδιά τους την Ελλάδα”

Μήνυμα αλληλεγγύης και μνήμης των φιλελλήνων έστειλε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αμέσως μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη δέηση για την Ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης.

«Διακόσια χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, Ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, τιμούμε σήμερα εκείνους που έχουν βάλει στην καρδιά τους την Ελλάδα και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε εκείνους που το έχουν ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Η διεθνής προβολή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα. Τα μηνύματα είχαν τρομερή απήχηση και ουσιαστικά έδειξαν τον σεβασμό που έχει η διεθνής κοινότητα σε όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε δύσκολες στιγμές στην ιστορία με θετικό αντίκτυπο. Οφείλουμε και είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντού στον κόσμο και στον αγώνα των λαών για την προστασία της δημόσιας υγείας, απέναντι στην πανδημία».

Δείτε επίσης: Η ΠτΔ στην επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube