Στα μαχαίρια Ανδρουλάκης – ΓΑΠ – Σε πρώιμο στάδιο η συναίνεση που επιζητούν για το κόμμα (vid)

Τι αναφέρουν εκατέρωθεν – Μετωπική επίθεση ΓΑΠ σε Ανδρουλάκη

Μετά την ξαφνική σφοδρή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον νικητή του πρώτου γύρου εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, δόθηκε πληρωμένη απάντηση από τον ίδιο ο οποίος αναφέρει: «Εγώ δεν θα σας πω γιατί να μην ψηφίσετε τον Παπανδρέου…»

propoli

Τι δήλωσε ο Παπανδρέου

Καταγγελία Γ. Παπανδρέου: Στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα υπέρ συγκεκριμένων υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝΑΛ

“Δεν ξέρω ποιες είναι οι θέσεις και η ατζέντα του κ. Ανδρουλάκη για πάρα πολλά θέματα, περιμένω να τις ακούσω και εγώ και να τις ακούσει και η βάση του κόμματος μας. Ποιες είναι οι θέσεις του. Δεν τις ξέρω”, ανέφερε στην ειδική εκπομπή του ΣΚΑΙ για το ΚΙΝΑΛ, όπου εμφανίστηκε καλεσμένος.

Τι απάντησε ο Ανδρουλάκης

Αποτελέσματα εκλογών της ανάδειξης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στο Λονδίνο

«Εγω δεν θα σας πώ γιατί να μην ψηφίσετε τον Γιώργο Παπανδρέου, εγώ θα σας πώ γιατί να ψηφίσετε τον Νίκο Ανδρουλάκη», είπε ο νικητής του πρώτου γύρου και φαβορί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Fake news τα όσα δηλώνει ο ΓΑΠ

Στις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου για τον συνυποψήφιό του και συγκεκριμένα για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που έκανε την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Στο σύστημα 4-2-1 (σ.σ με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο), ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας. Δεν ευσταθεί. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news».

ΓΑΠ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό

Απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου ότι εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, τόνισε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν περήφανο σοσιαλδημοκράτη.

Πρόσθεσε δε ότι η νίκη του θέλει να είναι ειρηνική με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα. “Αυτό είναι για μένα η πυξίδα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω”, επισήμανε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την άποψη ότι ήταν μια συμφωνία που δεν ήταν ολοκληρωμένη σημειώνοντας δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης. “Είναι μια συμφωνία κουτσή και είναι πρωτοφανές αλλιώς να λένε τη χώρα και αλλιώς τον λαό της. Αν όμως έρθουν τα μνημόνια και υλοποιείται η συμφωνία, δεν μπορούμε να μην τα ψηφίσουμε. Αν δεν υλοποιείται όμως από την άλλη πλευρά, δε θα τα ψηφίσουμε“, ξεκαθάρισε.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν, ξυλοκόπησαν και απείλησαν με μπαλτά 18χρονο στο ΑΠΘ

Loading