(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Στα νησιά του Αιγαίου ο Νίκος Χαρδαλιάς (vid & pics)

Ποιες μονάδες επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Σε νησιά του κεντρικού και του βόρειου Αιγαίου βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, που η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρό της.

Ο κ. Χαρδαλιάς, βρέθηκε χθες σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου.

Αρχικά μετέβη στη Σκύρο, στο Διοικητήριο της 135ης Σμηναρχίας Μάχης, όπου ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις της 135ης Σμηναρχίας Μάχης, της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης, καθώς και του Ναυτικού Σταθμού Σκύρου για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Στη συνέχεια, πήγε στην 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, στα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής (READINESS) F – 16, αλλά και στο Κλιμάκιο της Διακλαδικής Μονάδος Medium Altitude – Long Endurance UAV (MALE UAV), από το οποίο επιχειρούν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη HERON 1.

Εκεί, έβγαλε μερικές φωτογραφίες με τα συστήματα του HERON θέλοντας να περάσει συγκεκριμένα μηνύματα στην «απέναντι» πλευρά. Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του και εκεί, στη συνέχεια πήγε στην Τακτική Διοίκηση του 41ου Συντάγματος Πεζικού. Εκεί, ενημερώθηκε από τους Διοικητές της Τακτικής Διοίκησης και του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης για το ποια είναι η αποστολή και οι τρέχουσες δραστηριότητές τους και παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας του Συγκροτήματος.

Στη Λήμνο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε κατά σειρά επισκέψεις στην έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, το Στρατηγείο της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης, το 88ο Τάγμα Υγειονομικού, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Φρουράς και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Αυτοί που συνόδευαν τον Υφυπουργό κατά περίπτωση ήταν ο Διοικητής της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος στη Σαμοθράκη, ο Διοικητής της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος στη Λήμνο, αλλά και ο Υποδιοικητής τς 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης Συνταγματάρχης Πεζικού Σπυρίδων Παπαγεωργίου στον Άγιο Ευστράτιο.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους δημάρχους Σκύρου κ. Νικόλαο Μαυρίκο, Αγίου Ευστρατίου κυρία Μαρία Κακαλή, Σαμοθράκης κ. Νικόλαο Γαλατούμο και Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη. Παράλληλα, στη Λήμνο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κκ. Ιερόθεο Γ΄ και τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλαττά.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Στην εκδήλωση μνήμης για τους 63 πεσόντες αεροπόρους του αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς ο Ν. Χαρδαλιάς