Σταθερά προκλητικός ο Ερντογάν: «Ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο – Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ»

Ο Τούρκος πρόεδρος για μία ακόμη φορά έκανε αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά κατέκρινε τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα.

Μιλώντας σε τελετή βράβευσης, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους προκλητικούς ισχυρισμούς του ότι τα ελληνικά πλοία βουλιάζουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και έδειξε την ενόχλησή του για τη σχέση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν όπως τις ανέφερε η Hurriyet:

«Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε σε μια νέα κρίση ως ανθρωπότητα. Ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των δύο γειτόνων μας, πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της επιδημίας. Ο 21ος αιώνας μετατρέπεται κυριολεκτικά στην εποχή της κατάθλιψης. Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αυτούς τους αθώους στο Αιγαίο. Ακούγεται ο κόσμος; Οχι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ό,τι κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Γίνεται όλο και πιο σαφές μέρα με τη μέρα ότι οι υλιστικές σκέψεις οδηγούν στην καταστροφή, που δεν είναι λύση. Βλέπουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας, που είναι το δομικό στοιχείο της κοινωνίας, δέχεται μεγάλη επίθεση. Προσπαθούν να απειλήσουν τη δομή της οικογένειάς μας. Είναι ισχυρές οικογένειες που κάνουν ένα έθνος, έθνος».

Δείτε επίσης: Ορίστηκαν τα νέα σύνορα από τους Ρώσους – Ψηφίστηκαν νέοι νόμοι στην Άνω Βουλή