Σταθερότητα, κανονικότητα, σοβαρότητα, το τρίπτυχο Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών

Σταθερότητα, κανονικότητα, σοβαρότητα, το τρίπτυχο Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών

Σταθερότητα, κανονικότητα, σοβαρότητα! Αυτό είναι το τρίπτυχο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και πάνω σε αυτούς τους άξονες θα χαράξει την προεκλογική του καμπάνια ο Πρωθυπουργός, που όσο βλέπει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων να ανεβαίνουν τόσο πατάει πολιτικό και μεταρρυθμιστικό γκάζι.

Το χθεσινό απαράδεκτο και καταδικαστέο σκηνικό στη Βουλή, ανάμεσα στον ανεξάρτητο Βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, ήρθε ως δώρο για το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενώ μέχρι πρότινος προέτασσε μόνο τη σταθερότητα, τώρα απέκτησε άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του. Και αυτό είναι της σοβαρότητας. Λογικό και αναμενόμενο θα πει κανείς, αφού η Βουλή δεν είναι ο χώρος που ο καθένας θα λύνει τις προσωπικές του διαφορές αρχίζοντας τις γροθιές και τα κεφαλοκλειδώματα. Και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το επεισόδιο μεταξύ των δυο… εκπροσώπων της κοινωνίας, δίνει πολύτιμους πόντους στους σοβαρούς του πολιτικού συστήματος. Σε εκείνους, δηλαδή, που κινούνται μακριά από τα άκρα και τη λογική του… μαχαλόμαγκα και του ψευτονταή.

Με αυτά και με εκείνα, ο Πρωθυπουργός βλέπει να αποδίδει καρπούς η στρατηγική αποδυνάμωση των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, αφού η μεν Ελληνική Λύση αρχίζει να… ξεφουσκώνει δημοσκοπικά κινούμενη λίγο πάνω από το 10%, ενώ η Νίκη δεν κερδίζει άμεσα πόντους από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες. Αντίθετα, μεγάλη κερδισμένη είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου, το κόμμα της οποίας αποκτά τις τελευταίες ώρες μια απρόσμενη δυναμική που ίσως να την βοηθήσει να καταγράψει ποσοστό πάνω από 3%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ρητή εντολή σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης να “οργώσουν” τη χώρα. Να βγουν στην κοινωνία και να μιλήσουν με τους πολίτες, ώστε να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους. Τονίζει, μάλιστα, ότι πρέπει να είναι καλά διαβασμένοι, προκειμένου γίνεται αισθητή στις τοπικές κοινωνίες η γνώση των θεμάτων που συζητούνται, ώστε να αποφευχθούν λάθη τύπου «Κασσελάκη», που δεν γνωρίζει το ύψος των κονδυλίων για την υγεία.

Loading