Σταύρος Καλαφάτης: Τιμούμε τους αγωνιστές του ‘21 που σήκωσαν γενναία το λάβαρο της Επανάστασης

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αναλυτικά η δήλωσή του:

propoli

«Η διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού βρίσκει τη Χώρα μας, όπως και ολόκληρη την Ευρώπη αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες, παγκόσμιες προκλήσεις. Αλλά και ενεργό συμπαραστάτη στη μαχόμενη Ουκρανία που αντιμετωπίζει εδώ και ένα μήνα τη ρωσική εισβολή. Συγκλονίζουν την καθεμιά και τον καθένα μας οι εικόνες της φρίκης, του θανάτου, της προσφυγιάς. Κι ακόμη πιο πολύ η Μαριούπολη που αναβιώνει σκηνές από το Μεσολόγγι, τα Ψαρά και τη Χίο. 

Σήμερα, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τιμούμε τους  αγωνιστές του ‘21 που σήκωσαν γενναία το λάβαρο της Επανάστασης και χάρισαν  στην Πατρίδα μας την Ελευθερία. Τιμούμε τις αρχές, τις αξίες και ιδανικά που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας και μπορούν να οδηγούν το Έθνος με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την  Ελλάδα,  που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Και όλοι μαζί -παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας. 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους».​

Δείτε επίσης: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου για την 25η Μαρτίου: Πατρίδα και Θρησκεία δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες

Loading