Στέφανος Κασσελάκης: Μέσω social media παρουσίασε το κατηγορητήριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασε στην Νέα Δημοκρατία κείμενο με συγκεκριμένο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καλώντας την να συναινέσει για τη συγκρότησή της

propoli

«Να λοιπόν το κατηγορητήριο. Συγκεκριμένο και πανίσχυρο. Το καταθέτουμε».

Έτοιμος να καταθέσει πρόταση προανακριτική επιτροπή για τον Κώστα Καραμανλή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάζει μέσω social media το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το υπερψηφίσει.

«Αφού το διαβάσει ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται να υπερψηφίσει, έτσι ώστε να διενεργηθεί προκαταρτική εξέταση και να οδηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής στη δικαιοσύνη μετά από άσκηση ποινικής δίωξης;».

Αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για:

-Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

-Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνίας

Το κατηγορητήριό του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς.

«Ζητούμε λοιπόν από την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει το Σύνταγμα, να ενεργοποιήσει τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να παύσει να συγκαλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή και από τον κ. Καραμανλή να θέσει εαυτόν στην διάθεση της δικαιοσύνης», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Στάση αναμονής κρατά η κυβέρνηση που δηλώνει πως περιμένει  το κείμενο του κατηγορητηρίου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να λέει:

«Περιμένουμε να δούμε κατηγορητήριο κατατεθειμένο και υπογεγραμμένο. Μόλις συμβεί αυτό, με την πρώτη ευκαιρία και μόλις το διαβάσουμε και το δούμε θα απαντήσουμε».

Στον Άρειο Πάγο ο Ανδρουλάκης

«Καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση των αλλοιωμένων συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών τις επόμενες ώρες από την εθνική τραγωδία, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», δηλαδή ποιος απέσπασε το υλικό, ποιος το μόνταρε και ποιος το διέρρευσε στο μέσο ενημέρωσης.

«Γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι εμπλεκόμενη η κυβέρνηση; Γιατί κάνει αυτό το κόλπο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε όλα τα σκάνδαλα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Να παίρνω και να κόβω και να ράβω το αν κάποιος τα είπε έτσι ή τα είπε αλλιώς και να αποδείξω τι; Αυτό το οποίο είναι αποδεδειγμένο, ότι υπήρξε ανθρώπινο σφάλμα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Θετικοί στην περίπτωση κατάθεσης πρότασης για σύσταση προανακριτικής εμφανίζονται ΚΚΕ , Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση.

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή ολοκληρωμένο πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών και για την απόδοση πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών σε πρώην υπουργούς. Απ’ αυτή την άποψη στηρίζει πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε το ΚΚΕ.

«Αναμένουμε από τα υπόλοιπα κόμματα να την καταθέσουν και εμείς να την υπογράψουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Στο πόρισμα που κατέθεσε η Νέα Αριστερά μετά την εξεταστική παρωδία λέμε ότι ναι πρέπει να υπάρχει προανακριτική», είπε ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύγκρουση για τo αδιάβλητο των εκλογών

Νέο κύκλο σφοδρής σύγκρουσης άνοιξε η δήλωση Κασσελάκη ότι δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών με τον Μέγαρο Μαξίμου να απαντά ότι η αναφορά αυτή αποτελεί επίθεση σε δημοκρατικό κεκτημένο 50 ετών.

«Στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας αλλά είναι και η συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος».

«Ποιος άνοιξε την αυλαία με ζητήματα διαβλητότητα των εκλογών; Η ΝΔ, με την αποκάλυψη ότι διαρρέουν προσωπικά δεδομένα Ελλήνων εκλογέων», είπε ο Νίκος Φαραντούρης  Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι αυθόρμητος στις κινήσεις του,  σε ό,τι λέει, επειδή πρόλαβε και έκανε ο Ανδρουλάκης έκανε πρόταση δυσπιστίας έπρεπε να πει κάτι και το υπερακόντισε», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μπαίνουν σε θέσεις μάχης με ορίζοντα τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η αντίδραση της ΝΔ στο κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απάντηση της κυβέρνησης στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Ακολουθήστε το Σύνταγμα, μαζέψτε υπογραφές και καταθέστε το».

Για την κυβέρνηση η κίνηση αυτή είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης.

Σε σχέση με την μονταζιέρα στα Τέμπη η απάντηση από κυβέρνηση είναι πως δεν υπάρχει μονταζιέρα.

Επίσης, από την κυβέρνηση αναφέρουν πως η διερεύνηση για το μοντάζ είναι θέμα της Δικαιοσύνης.

@skasselakis

Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης. Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο.

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Δείτε επίσης: Νέα Αριστερά για Τέμπη: Καλοδεχούμενη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική, αλλα με έναν όρο

Loading