(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στέφανος Μάνος: Να περικόπτεται 30% ο μισθός πρυτάνεων, κοσμητόρων, όσο διαρκούν οι καταλήψεις

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως θα έπρεπε να υπάρχουν αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στις πανεπιστημιακές αρχές

«Ασυγχώρητες» χαρακτηρίζει τις καταλήψεις πανεπιστημίων και των σχολείων ο Στέφανος Μάνος, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στους πανεπιστημιακούς για τη μη εύρυθμη λειτουργία των σχολών.

propoli

Για τους καταληψίες γράφει πως θα έπρεπε να υπάρχουν αυτόματες ποινές, στα Λύκεια η επανάληψη του έτους, στα πανεπιστήμια η διαγραφή των φοιτητών. Όσο για τους πανεπιστημιακούς, προτείνει «όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

«Δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση. Να διαφωνήσει όσο θέλει, χωρίς όμως να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς καταλήψεις δημόσιων χώρων, χωρίς προπηλακισμούς όσων έχουν αντίθετη γνώμη. Οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών είναι κατά τη γνώμη μου ασυγχώρητες και θα έπρεπε να επισύρουν αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες. Στα μεν ΑΕΙ τη διαγραφή των καταληψιών, στα δε Λύκεια την επανάληψη του έτους. Ευθύνη για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν και οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες και οι διευθυντές των Λυκείων. Θα ήθελα, για όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους. Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα Λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη» αναφέρει.

Δείτε επίσης: Τον… πόλεμο του TikTok μέσω… TikTok ξεκίνησε ο Βαρουφάκης

Loading