Στέλιος Αγγελούδης: Απόλυτη προτεραιότητα ένας δήμος αυξημένης κοινωνικής προστασίας

Τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης.

Συνοδευόμενος από τον π. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τους υπ. δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του Κώστα Ξανθόπουλο, Μιχάλη Μήτρα και Χρυσόστομο Καλογήρου, ο κ. Αγγελούδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ιωάννα Κοσμοπούλου όσο και από τα υπηρεσιακά στελέχη για όλο το φάσμα των δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση.

propoli

Από τα επιδόματα απόρων και το Φιλοξενείο μέχρι τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων για άστεγους και μετανάστες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” έδωσε τα συγχαρητήρια του στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας για την “κατάθεση ψυχής” όπως είπε, επισήμανε, όμως, παράλληλα, πως οι υπάρχουσες Δομές στήριξης είναι αποκλειστικά έργο προηγούμενων Διοικήσεων.

“Με λύπη μου διαπιστώνω πως η νυν δημοτική αρχή άφησε την κοινωνική πολιτική στον αυτόματο. Σε μια εποχή αυξημένων προκλήσεων, σε μια εποχή όπου η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, απλώνοντας δίχτυ προστασίας για τους πολλούς” τόνισε ο κ. Αγγελούδης και συνέχισε λέγοντας “απόλυτη προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουμε τη βεντάλια της κοινωνικής πολιτικής, να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των δημοτών μας. Ασφαλώς θα σταθούμε αλληλέγγυοι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όμως είναι καθήκον μας να βρεθούμε στο πλευρό όλων όσων δοκιμάζονται, στο μέτρο πάντα του εφικτού. Ένας σύγχρονος δήμος, αυξημένης κοινωνικής προστασίας, αυτός είναι ο στόχος μας”, κατέληξε.

Δείτε επίσης: Στέλιος Αγγελούδης: Σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε για τους Θεσσαλονικείς με τους οποίους μοιραζόμαστε μια ολάκερη ζωή

Loading