Στέλιος Αγγελούδης: Σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε για τους Θεσσαλονικείς με τους οποίους μοιραζόμαστε μια ολάκερη ζωή

«Είμαι ένα “μπαγιάτης” Σαλονικός. Είμαι ερωτευμένος με αυτή την πόλη, την αγαπώ. Αυτή η πόλη αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που γίνονται ή μάλλον δε γίνονται σήμερα. Θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια την οποία θα ήθελα να υπηρετήσω συντονίζοντάς την», τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην POLITIC ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

Φτάνοντας στο χώρο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του κ. Στέλιου Αγγελούδη, έπεσα πάνω σε συνάντηση που είχε με συνεργάτες του, με θέμα τι άλλο… τη Θεσσαλονίκη. Άκουγε προσεκτικά και σημείωνε. Δεν ξέρω αν πλέον του απομένουν τεφτέρια, καθώς το τελευταίο διάστημα ο κ. Αγγελούδης γυρνάει όλη την πόλη και καταγράφει… Καταγράφει προβλήματα, παράπονα, ιδέες.

propoli

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που γράφουν. Πάντα πίστευτα ότι αυτοί που κρατούν σημειώσεις μπορούν να οργανώσουν το νου τους και να σκεφτούν πιο καθαρά.

«Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας κατόρθωμα;», τον ρωτώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

«Δεν ανήκω σε αυτούς που μιλάνε για τα προσωπικά τους κατορθώματα. Δεν έχω κάνει τόσο σημαντικά πράγματα για να τα χαρακτηρίζω ως “κατορθώματα”. Δύο χώροι σημάδεψαν τη συμμετοχή μου στα κοινά, ο αθλητισμός και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Και στους δύο αυτούς χώρους προσπάθησα όταν μου δόθηκε η δυνατότητα, να κάνω κάτι καλό για την πόλη μου. Αφήσαμε μαζί με άλλους συνεργάτες και στελέχη μικρά και σημαντικά αποτυπώματα, είτε με υποδομές, είτε με δραστηριότητες και θεσμούς», απαντά.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, προέρχεται από μια μικροαστική οικογένεια, η οποία βιοποριζόταν από ένα μικρό εστιατόριο “Ο Κώστας” στην πλατεία Άθωνος. «Αν ξαναγεννιόμουν θα ζούσα και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Πάντοτε η κατοικία μου ήταν εδώ. Δεν έφυγα ποτέ από αυτήν την πόλη», τονίζει.

Δε θα τον ακούσετε ποτέ τον κ. Αγγελούδη να αποκαλεί τη Θεσσαλονίκη “Συμπρωτεύουσα” ή “Συμβασιλεύουσα”. «Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να λειτουργεί με σημείο αναφοράς την Αθήνα», υπογραμμίζει.

Έπειτα, αν με ρωτούσε κάποιος τι μου έκανε περισσότερο εντύπωση από τη συζήτηση με τον κ. Αγγελούδη, είναι το γεγονός ότι αναφέρεται με στόμφο στην ανάγκη του να δουλέψει για την πόλη.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρει να δουλέψουν. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι μια πολιτική διεκδίκηση, είναι μια δουλειά που δεν έγινε και ξέρουμε να την κάνουμε συλλογικά. Η υπόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης για εμένα δεν είναι σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να σηκώνεις τα μανίκια και να δουλεύεις για τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε μια ολάκερη ζωή».

«Στην πράξη πώς θα γίνουν όλα αυτά;», τον ρωτώ.

«Πρέπει να υπάρξει διοίκηση αυξημένης αποτελεσματικότητας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή βρέχει χρήματα (Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ) αλλά ξέρετε ποιος τα παίρνει; Αυτός που έχει ώριμες μελέτες, αυτός που διεκδικεί τεκμηριωμένα. Ιδέες υπάρχουν, δε θα τις δημιουργήσουμε εμείς, δεν ήρθαμε ξαφνικά εμείς για να πούμε “Έχουμε τις ιδέες”. Εμείς έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα να τις υλοποιήσουμε γιατί ξέρουμε πως δουλεύει η δημόσια διοίκηση.

»Τις πρώτες 100 μέρες πρέπει να δώσουμε δείγματα μιας απτής, αποτελεσματικής, στιβαρής και σκληρής διοίκησης. Ο κ. Ζέρβας το μόνο που έκανε είναι να ακυρώνει μελέτες της προηγούμενης διοίκησης για να κάνει κάτι άλλο το οποίο δεν το είδαμε ποτέ», προσθέτει.

Δείτε επίσης: Καλαμαριά: Διαρροή λυμάτων στον Θερμαϊκό – Σοκαριστικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading