Στενό μαρκάρισμα στον Μητσοτάκη για εκλογές μετά την Πρωτοχρονιά

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν καθημερινά οι εισηγήσεις συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκηρύξει τις εκλογές αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα και να εκμεταλλευτεί την περιορισμένη φθορά της Κυβέρνησης στην απήχηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις. Παρά το στενό μαρκάρισμα που δέχεται, ο ίδιος παραμένει -έως τώρα- αμετακίνητος στην αρχική του απόφαση να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες στο τέλος της άνοιξης. Όταν δηλαδή ολοκληρώνεται η κυβερνητική θητεία.

Αφορμή για το νέο pressing στον Πρωθυπουργό αποτέλεσαν οι μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες δείχνουν πως παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης. Προφανώς το προφίλ της έχει «γρατζουνιστεί», ασφαλώς η υπόθεση των υποκλοπών «θόλωσε» την εικόνα της, όμως οι επιπτώσεις δεν είναι σημαντικές σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων.

propoli

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Κάθε άλλο… Παρόλα αυτά μπορεί να την προσεγγίσει στον δεύτερο γύρο εφόσον αποφασίσει να το πάρει… αλλιώς και στρέψει την προσοχή της στη μεσαία τάξη. Το ενθαρρυντικό για το κυβερνητικό «στρατόπεδο», μετά την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, είναι πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί πρώτη επιλογή των λεγόμενων κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι σήμερα τουλάχιστον προτιμούν για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντί του Αλέξη Τσίπρα.

Στο κυνήγι των κεντρώων ψηφοφόρων

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων φαίνεται πως η τοξικότητα που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσδίδει πολιτικά οφέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση. Λογικό και αναμενόμενο εν μέρει αφού το πρώτιστο μέλημα της κοινωνίας είναι η ακρίβεια.

Τα τελευταία δημοσιεύματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι, αφού προηγουμένως «επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία», στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφίσουν.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως τα διαδοχικά δημοσιεύματα για τις υποκλοπές εξελίσσονται σε «κατασκοπευτικά αφηγήματα» τα οποία έχουν ως στόχο να βγάλουν από τον Αλέξη Τσίπρα από το πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται. Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. «Εμείς», συμπληρώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμένουμε προσηλωμένοι στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του Κράτους μας».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει να διευκολύνει τους ομογενείς μέσω των προξενικών αρχών»

Loading