Στη ΓΑΔΘ ο Τάκης Θεοδωρικάκος – «Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας»

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αφίχθη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

propoli

Ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, τον αρχηγό της Eλληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Γενικό επιθεωρητή της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνο Κούμα, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο και με διευθυντές των διευθύνσεων της ΓΑΔΘ.

Στις δηλώσεις του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, ο υπουργός σημείωσε πως: «στους 4 μήνες που λειτουργεί, έχει αντιμετωπίσει 180 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, άρα αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα πολύ σημαντικό έργο»

Σχετικά με την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό στη Θεσσαλονίκη, που επίσης έγινε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, επεσήμανε πως: «Η ελληνική αστυνομία έχει κάνει με απόλυτο επαγγελματισμό τη δουλειά της, οι νόμοι είναι νόμοι και οφείλονται να τηρούνται από όλους, η αστυνομία ερευνα αυτή την τήρηση των νόμων, απονέμονται τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων και από εκεί και πέρα το θέμα το διαχειρίζεται η δικαιοσύνη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ότι «Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα κι μια γυναίκα».

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου:

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό στο δημαρχείο, έπειτα θα επισκεφτεί το ΑΤ Ευόσμου και τέλος θα συναντήσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στα γραφεία τους.

Δείτε επίσης: Βιασμός 24χρονης – Γ.Γ Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια»

Loading