Στη Λέσβο βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφτηκε μονάδες και φυλάκια Ενόπλων Δυνάμεων

  Σειρά επισκέψεων σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής πραγματοποίησε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Πιο ειδικά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο του σχηματισμού και έλαβε πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα, αλλά και τις δραστηριότητες των μονάδων του.

Στη συνέχεια, μετέβη στο 2ο ειδικό τμήμα εθνοφυλακής, τα επιτηρητικά φυλάκια «Μήθυμνας» και «Προβοσκίδας», αλλά και στο λιμένα της Μυτιλήνης, για την κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

Σε ομιλία του στο προσωπικό του Στρατού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος εγκωμίασε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις καθημερινά και έδωσε κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση, επισημαίνιντας την απόλυτα πετυχημένη αντιμετώπιση των προκλητικών υβριδικών και μη απειλών του πρόσφατου παρελθόντος στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φλώρος εξήρε την αποφασιστικότητα, τον επαγγελματισμό, την ευελιξία, τη διακλαδικότητα, την κοινή δράση και τη συνεργασία ανάμεσα στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των τοπικών φορέων.

   Στο περιθώριο της επίσκεψης στο νησί, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγο Ελευθέριο Ντουρουντού.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην άριστη σχέση και τη συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων με την 98 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

   Στον λιμένα της Μυτιλήνης ο Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε τα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης 050 «Αρκοί» και 060 «Φούρνοι», όπως και το περιπολικό σκάφος 115 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

  Παράλληλα, συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

  Όσο για το κλιμάκιο που συνόδευε τον αρχηγό της ΓΕΕΘΑ, το αποτελούσαν ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο διοικητής της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Δείτε επίσης: Υπουργείο Παιδείας: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για την επαναλειτουργία των λυκείων και το self-testing

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ