Στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τον υποδέχθηκε η Αλεξοπούλου

Στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

propoli

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης παρευρέθηκαν επίσης, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την άφιξη του Παναγιωτάτου, τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της υποδοχής, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Αποτελεί ύψιστη χαρά να υποδεχόμαστε τον Πρώτο μεταξύ των Ίσων της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Δυτική Ελλάδα. Ο Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Πύργου και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ομιλία του Παναγιωτάτου για την Κοινή Αειφόρο Συνθήκη στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει μέγιστη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούμε δράσεις για τις πράσινες μεταφορές, την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά και την προμήθεια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τεχνολογίες μηδενικών ρύπων».

Δείτε επίσης: Αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του Μητροπολίτη Άνθιμου, με παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Loading

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com