Στην Αθήνα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας – Συνάντηση με Μητσοτάκη με φόντο την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ομόλογό του της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Η επίσκεψη της Φινλανδής πρωθυπουργού γίνεται με φόντο την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν να ανακοινώσουν τις αιτήσεις τους την εβδομάδα από 16 έως 22 Μαΐου, κατά την επίσκεψη του προέδρου της Φινλανδίας Sauli Niinistö στη Στοκχόλμη, αναφέρει η σουηδική εφημερίδα Expressen επικαλούμενη πηγές της σουηδικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την φινλανδική εφημερίδα Iltalehti, η Σάνα Μάριν και η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, σχεδιάζουν να συναντηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Μαΐου και αμέσως μετά να ανακοινώσουν δημοσίως ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Φινλανδία: Η απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ληφθεί προσεκτικά

Η Φινλανδία θα αποφασίσει σχετικά με την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε πρόσφατα η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.

«Υπάρχουν διαφορετικές προοπτικές, να υποβάλουμε αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ ή να μην υποβάλουμε και αυτό πρέπει να το αναλύσουμε πολύ προσεκτικά. Αλλά πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι πολύ γρήγορη, θα είναι ζήτημα εβδομάδων, όχι μηνών», είχε δηλώσει στις 13 Απριλίου η Σάνα Μαρίν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την σουηδή ομόλογό της.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρομάζει η ρητορική της Ρωσίας για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Απειλές για χρήση πυρηνικών