Στην Τρίπολη η Δόμνα Μηχαηλίδου: «Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία παραμένει προτεραιότητά μας»

Στα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στην Τρίπολη βρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Σε ομιλία της στα εγκαίνια η κ. Μηχαηλίδου τόνισε τη σημαντικότητα τον ΚΔΑΠ – μεΑ στις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα είπε: «Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς και ενισχύουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, συμπεριληπτικότητας και ανεξάρτητης διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Εφαρμόζουμε προνοιακές πολιτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία, την αυτόνομη διαβίωσή τους και την ταυτόχρονη ενίσχυση των οικογενειών τους».

Η κ. Μηχαηλίδου κατά την επίσκεψή της στην Τρίπολη βρέθηκε επίσης στο Δεκάζειο Γηροκομείο της τοπικής Μητρόπολης, μια δομή πρότυπο παροχής υπηρεσιών στους ηλικιωμένους πολίτες της χώρας, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους της δομής.

Δείτε επίσης: K. Mητσοτάκης: Συνάντηση με την υποψήφια Πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές (pics)