(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στήνονται κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Κασσελάκης και ο κρίσιμος ρόλος του Παππά

Εντατικές ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προαναγγελία του Στεφάνου Κασσελάκη για τετραπλές εκλογές, που θα αφορούν εκτός από τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 10 Μαρτίου και κάθε επόμενη Κυριακή μέχρι και ένα μήνα είναι ανοιχτή ημερομηνία εκλογών για το κόμμα.

propoli

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι θα είναι μία «fast track» διαδικασία, ακόμα και του ενός γύρου, αφού από την πλευρά των «προεδρικών» του Αλέξη Τσίπρα γίνεται προσπάθεια για μία κοινά αποδεκτή υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με το πρόσωπο που έχει βγει πιο μπροστά να είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, το στρατηγείο του Στέφανου Κασσελάκη έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει με ευρύ εκλογικό σώμα. «Όσο πιο αριστερό είναι το κοινό που θα ψηφίσει θα ευνοηθεί η Όλγα Γεροβασίλη», επεσήμανε η δημοσιογράφος στο Live News.

«To καταστατικό μιλάει για έναν μήνα. Θα υπάρξει ένα σκληρό μπρα ντε φερ γιατί ο κ. Κασσελάκης είναι στην επικαιρότητα από τότε που εξελέγη, ενώ η κα Γεροβασίλη αύριο θα κάνει τις ανακοινώσεις για την υποψηφιότητά της. Υπάρχει ένας δισταγμός για τη συγκεκριμένη ημερομηνία», υπογράμμισε η Χριστίνα Κοραή, αναφορικά με τη 10η Μαρτίου, που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Αναφερόμενη στον Νίκο Παππά, αποκάλυψε ότι οι σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν εξομαλυνθεί, ενώ ο ίδιος συναντήθηκε και με την Όλγα Γεροβασίλη χθες. Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η στάση που θα ακολουθήσει ενόψει των εκλογών.

«Αν παραμείνει στο στρατόπεδο Κασσελάκη, γίνονται συζητήσεις να του δοθεί η θέση του Σωκράτη Φάμμελου. Να αναλάβει δηλαδή πρόεδρος της Κ.Ο. Επίσης, κρίσιμος είναι και ο ρόλος του Χρήστου Σπίρτζη, που έχει μεγάλη επιρροή στα όργανα του κόμματος, συναντήθηκε με την κα Γεροβασίλη και τη στηρίζει», επεσήμανε η δημοσιογράφος.

Τι θα γίνει το στρατιωτικό του Κασσελάκη

Αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν στις 10 Μαρτίου και κερδίσει προλαβαίνει να παρουσιαστεί στον στρατό και να υπηρετήσεις τις 20 μέρες.

Αν οι εκλογές πραγματοποιηθούν αργότερα, «μπορεί να πάρει αναβολή για κοινωνικούς λόγους δύο ΕΣΣΟ και να παρουσιαστεί μετά τις Ευρωεκλογές. Να πάει δηλαδή τον Ιούλιο».

Ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπέθ εμφανίζεται πάντως σίγουρος για τη νίκη του. «Ήρθαμε για τα δύσκολα. Λειτουργούμε καλύτερα στις δυσκολίες», δήλωσε μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο.

«Θα νικήσουμε όσες φορές κι αν χρειαστεί», τόνισε με τη σειρά του στους συνεργάτες του ο κ. Κασσελάκης.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών – Είμαι ο τελευταίος που είμαι κολλημένος με την καρέκλα

Loading