Στις 24 Απριλίου η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των δημοσκοπήσεων και η ανάλυση των ευρημάτων φέρνουν στο επίκεντρο ξανά την ερώτηση που απασχολεί τον πολιτικό κόσμο. Πότε τελικά θα γίνουν οι εκλογές; Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα σημάνει η έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Και αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η διάλυση της Βουλής στις 24 Απριλίου.

Όσο πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Το επικρατέστερο σενάριο όμως παραμένει ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και η δεύτερη στις 2 Ιουλίου. Είναι οι ημερομηνίες που έχουν κυκλώσει στα ημερολόγια τους οι περισσότεροι βουλευτές, αλλά και επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.  

Όλα δείχνουν εκλογές στις 21 Μαΐου

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο κεντρικό δελτίο του Mega, όπου για πρώτη φορά «έδειξε» το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Τη μια φορά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα αποσαφηνίσει πολύ σύντομα τις προθέσεις του» και τη δεύτερη όταν σημείωσε ότι «κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ σύντομα θα έχουμε και πιο συγκεκριμένες ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Το σημαντικό δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να αναδειχθούν τα διλήμματα, τα διακυβεύματα, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και όλα αυτά που και πριν, αλλά και τώρα -μετά την τραγωδία των Τεμπών- αναδεικνύονται ακόμα πιο επιτακτικά. Κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις».

Πιστεύουν ότι «γυρίζει το παιχνίδι»

Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του κυβερνητικού επιτελείου υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα μπορούσε να διεξαχθεί τον Ιούλιο, η πλειοψηφία εντός του Μεγάρου Μαξίμου πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει και άλλο πολιτικό κεφάλαιο εξαιτίας ενός απρόβλεπτου παράγοντα που μπορεί να συμβεί, διότι αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας θα πρέπει να ξεχαστεί δια παντός. Αντίθετα, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζουν ότι στην παρούσα φάση η κυβερνητική προσπάθεια ανασύνταξης μπορεί να αποδώσει καρπούς και οι σημερινές δημοσκοπικές απώλειες να αναπληρωθούν στην κάλπη. 

Δείτε επίσης: ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να χτίσει fake news πάνω στην τραγωδία των Τεμπών»

Loading