Στο Κατάρ βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Εκεί, ο υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Dr. Ali bin Saeed bin Smaikh Al Marri, την υφυπουργό Εξωτερικών, Lolwah Al Khater, και τον Ταξίαρχο, Abdulaziz bin Faisal Al Thani, γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι συνομιλίες του κ. Μηταράκη επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρα πρώτης γραμμής.
Επίσης, ο κ. Μηταράκης αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, δεδομένης και της εμπλοκής του Κατάρ σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Αφγανών και πολιτών άλλων κρατών από το Αφγανιστάν. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για σταθεροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Κατάρ να ενταχθεί στο σύστημα άρσης της υποχρέωσης θεωρήσεων για το χώρο Σένγκεν, σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τέλος, οι αρχές του Κατάρ προσκάλεσαν τον κ. Μηταράκη να συμμετάσχει στο ετήσιο Φόρουμ της Ντόχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2022.
Δείτε επίσης: Οικονόμου κατά Τσίπρα: Όσο επαναλαμβάνει τα κλισέ για εκλογές, η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες
- Συνάντηση Σκρέκα με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στην Αθήνα: Επιβεβαίωση στενών δεσμών ΝΔ – ΚΚΚ
- Η προκλητική τακτική του Λουίς Ενρίκε που ανατρέπει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο
- Platforms Project 2025: Εικαστικοί από 25 χώρες δίνουν ζωή στο κέντρο της Αθήνας
- Πάρκαρε παράνομα και οι περαστικοί τον «τακτοποίησαν» – Κάνανε το αμάξι του καμβά ζωγραφικής
- Σοκ στη Γάζα: Τουλάχιστον 79 θάνατοι Παλαιστινίων σε 24 ώρες από ισραηλινά πλήγματα