Στο Νταβός σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με παράγοντες επενδυτικών φορέων

Στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με επενδυτές

H σημερινή άφιξη του πρωθυπουργού στην Ελβετία μετά τη χθεσινή του παρουσία για την τιμητική ομιλία στην τελετή αποφοίτησης στο Boston College σημαίνει και μια σειρά σημαντικών ραντεβού για τον κ. Μητσοτάκη στο ελβετικό θέρετρο. 

Ο πρωθυπουργός θα δει τον CEO του Εμιρατινού mega-fund Mubadala Χαλντούν Καλίφα Αλ Μουμπάρακ, μετά τη συμφωνία των Εμιρατινών με την Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για κοινό σχήμα επενδύσεων εμβέλειας 4 δις ευρώ. Ακολουθεί το ραντεβού με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή του fund Bridgewater Associates και, εν συνεχεία, με τον CEO της Jigsaw Τζάρεντ Κοέν.

Το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα κάνει μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης στις 18:00 ώρα Ελλάδας, θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού ταμείου Mubadala, Χαλντούν Χαλίφα Αλ Μπουμπάρακ.

Στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τον ιδρυτή και διευθυντή επενδύσεων του επενδυτικού φορέα Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

Στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Jigsaw, Τζάρεντ Κόεν (Jared Cohen).

Στις 20:00 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών Trafigura, Τζέρεμι Γουάιρ.

Τέλος, στις 21:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα κάνει μία από τις τρεις εισαγωγικές τοποθετήσεις, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της ΕΕ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: “Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, δεν θα συναντηθώ ποτέ μαζί του”