Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Μητσοτάκης: Πρόσκληση από Μακρόν για τις εξελίξεις στη Γάζα

Πρόσκληση από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να συμμετέχει σε Διεθνή διάσκεψη για τις εξελίξεις στην Λωρίδα της Γάζας που θα διοργανωθεί την Πέμπτη στο Παρίσι έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απέστειλε πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να παραστεί στην Διάσκεψη για την Γάζα που συγκαλεί η Γαλλία.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση καθώς η χώρα μας μαζί με την Κύπρο και την Γαλλία πρωτοστατούν στις προσπάθειες για την εξεύρεση νέων οδών για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών διεργασιών. Νωρίτερα σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στις χώρες της περιοχής με τελευταία σταθμό την Άγκυρα. Ειδικά η παραμονή του στην Τουρκία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα στέκεται απέναντι στη Χαμάς και τάσσεται υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του στον Αμερικανό ΥΠΕΞ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τάχθηκε υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων για συνεχή ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους.

Σήμερα, η χώρα μας απέστειλε ένα C130 με ιατροφαρμακευτικό υλικό στην Αίγυπτο και το οποίο προορίζεται για την Γάζα.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την Τρίτη

Loading