Στρατηγικές δράσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού

Στρατηγικές δράσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού

Στρατηγικές δράσεις που αναβαθμίζουν την εικόνα και την ταυτότητα της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουρισμού.

Με την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η υπουργός σημείωσε με έμφαση: Εργαζόμαστε λοιπόν για τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, αλλά και για να επιτύχουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε σε μία σειρά έργων που αξιοποιούν εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, θα δημοσιευτεί διακήρυξη με αντικείμενο την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού μέσω ψηφιακών εργαλείων. Η διακήρυξη αφορά ψηφιακές πλατφόρμες προώθησης του ορεινού τουρισμού, του αγροτουρισμού, του θαλασσίου και του καταδυτικού τουρισμού, και του τουρισμού ευεξίας.

Ενδεικτικά, η ψηφιακή πλατφόρμα για τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία θα περιλαμβάνει διαδραστικό χάρτη για την αποτύπωση των πόρων σε όλη τη χώρα, ενώ η πλατφόρμα για τον ορεινό τουρισμό θα παρουσίαζει δραστηριότητες και αξιοθέατα στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, η πλατφόρμα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα περιλαμβάνει εφαρμογή για την απεικόνιση του δικτύου τουριστικών λιμενικών υποδομών.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπου ήδη αξιολογούνται οι προσφορές για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος πληροφόρησης για τους ταξιδιώτες.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στα έργα υποδομών που έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό και τόνισε ότι η ανταπόκριση στις προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης είναι ήδη ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων συνεχίζεται και αναμένονται οι πρώτες εγκριτικές αποφάσεις στα τέλη του μήνα.

Η υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης τουριστικών υποδομών που να καλύπτουν τις νέες ανάγκες των ταξιδιωτών, αναφερόμενη σε δράσεις που θα συμβάλλουν στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων στην Ελλάδα.

Τέλος, ανακοινώθηκε έργο επιμόρφωσης 20.000 ωφελούμενων με επίδομα κατάρτισης, με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Loading

Play