Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ – Θα συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμετάσχει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, .

Στα θέματα συζήτησης, θα περιλαμβάνονται οι προτεραιότητες της σλοβενικής Προεδρίας για τους επόμενους μήνες, η οποία θα ενημερώσει επίσης σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. 

Από την ατζέντα δεν θα λείψουν επίσης ,  η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου, η αξιολόγηση της τωρινής κατάστασης αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό συντονισμό της για τον COVID-19 και η πορεία των σχέσεων ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, η Επιτροπή θα εκθέσει τις προθέσεiς της σχετικά με το σχέδιο προγράμματος εργασίας της για το 2022 καθώς και θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση στρατηγικών προβλέψεων.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών χωρών “EUMED”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, θα τους ενημερώσει, για την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στις 15 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης».

 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ