Κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία
Με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ θα συναντηθεί την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε τρία θέματα. Πρώτον στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, δεύτερον στη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα συζητήσουμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής μας συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 4, 2022
Ο Έλληνας Υπουργός έγραψε τα εξής:
«Θα συζητήσουμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής μας συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Δείτε επίσης: Νίκος Δένδιας: Στην Οδησσό αύριο ο ΥΠΕΞ – Επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής
- Υεμένη: Αμερικανικές δυνάμεις έχουν χάσει επτά drones MQ-9 Reaper αξίας 210 εκατομμυρίων δολαρίων
- Υεμένη: Θλιβερή αντίδραση του ΟΗΕ για τον βομβαρδισμό κέντρου κράτησης μεταναστών με πολλές απώλειες
- Ζελένσκι: Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να περιμένει έως τις 8 Μαΐου για μια προσωρινή κατάπαυση πυρός
- Χούθι: Πτώση F/A-18 από το αεροπλανοφόρο κατά την αποφυγή χτυπήματος
- Μπλακάουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ισπανία και την Πορτογαλία