Συνάντηση Γεωργιάδη με Πάιατ και Όλσον με θέμα τις επενδύσεις της Αμερικής στην Ελλάδα

Τι δήλωσαν μετά τη συνάντηση

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ και τη βοηθό Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Έρικα Όλσον. Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε: 

«Είχα την εξαιρετική τιμή να συναντήσω στο γραφείο μου, την κυρία Olson και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριο Pyatt και να συζητήσουμε για το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και κυρίως τις αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν ήδη γίνει αυτά τα 2,5 χρόνια αλλά και τις πολλές ακόμα επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα χρόνια. Για το θέμα αυτό ο Αναπληρωτής Υπουργός, κύριος Παπαθανάσης θα έχει και επίσημο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Μαρτίου. Νομίζω ότι η συνεργασία μας συνεχίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για όλη την υποστήριξη που έχουν δώσει στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Καλώς ήρθατε, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ και για τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει Ελλάδα – Ηνωμένες Πολιτείες στον επενδυτικό τομέα για το αμοιβαίο συμφέρον των λαών μας».

 

Η κ. Olson από την πλευρά της τόνισε πως νιώθει μεγάλη τιμή με το να βρίσκεται σήμερα στη χώρα μας.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Ήταν μία ευκαιρία για εμάς να εξετάσουμε τη μέχρι τώρα σχέση μας και πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Οι αμερικανικές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην ενέργεια δείχνουν το δρόμο για τη μελλοντική μας σχέση και χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες του Υπουργού και της ελληνικής Κυβέρνησης για ενδυνάμωση των σχέσεων μας και ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται».

«Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες οι οποίες θα χτίσουν περαιτέρω τη σχέση που ήδη έχουμε»

«Ευχαριστώ και τους δύο Υπουργούς. Θα ήθελα, επίσης, να πω πόσο χαρούμενος είμαι που έχουμε εδώ την Erica αλλά και πόσο ανυπομονούμε για τις δραστηριότητες των επόμενων εβδομάδων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Παπαθανάσης και εγώ θα βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα για το «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» και της «Καθημερινής», και ευελπιστούμε ο Υπουργός κύριος Γεωργιάδης να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη τον Απρίλη για το συνέδριο της Capital Link. Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές δραστηριότητες για το επόμενο διάστημα οι οποίες θα χτίσουν περαιτέρω τη σχέση που ήδη έχουμε αλλά και που θα μοχλεύσουν το θετικό αφήγημα το οποίο έχει οικοδομήσει η ελληνική Κυβέρνηση για την οικονομική της ανάκαμψη και τις φανταστικές ευκαιρίες που βλέπουμε μπροστά μας» είπε ο κ. Πάιατ.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Είχαμε την εξαιρετική τιμή μαζί με τον Υπουργό κύριο Γεωργιάδη να συναντήσουμε την Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Erika Olson και τον αξιότιμο Πρέσβη των ΗΠΑ κύριο Geoffrey Pyatt όπου συζητήσαμε για το επενδυτικό περιβάλλον και γενικότερα για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει πολλή δουλειά που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που προγραμματίζουμε για τον επόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε με επενδυτές και με την DFC σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

 

 

Δείτε επίσης: Μπακογιάννη: «Θέλω να πιστεύω ότι και οι 300 βουλευτές είναι πατριώτες» (vid)