Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: «Αιθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας»

Με τον με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο συναντήθηκε το απόγευμα στα Τίρανα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο τον συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στη γειτονική χώρα υπογραμμίζοντας ότι «είναι γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα».

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε ότι θα επισκεφθεί πολύ σύντομα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας. «Αιθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδω και να τους παρέχουμε μέγιστη στήριξη ως ελληνικό κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επεναλαμβάνοντας ότι η απότομη επιδείνωση του καιρού ματαίωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στις περιοχές που ζει η ελληνική μειονότητα.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο και τόνισε: «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί αύριο Τετάρτη τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη όπου θα είχε συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι μετατίθεται σε επόμενο διάστημα η επίσκεψή του σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, λόγω κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα».

Δείτε επίσης: N. Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος των Πάτσηδων δεν είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις