Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη – «Δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα»

Συνάντηση με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε τα συγχαρητήρια των επενδυτών για την επανεκλογή του και την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας.

propoli

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την αύξηση των μισθών και τη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε κυρίως στον ρόλο που έχει η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή αλλά και στις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ενέργεια, αφού η χώρα μας θέλει να αποτελεί πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης. Υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Ο πρωθυπουργός, σήμερα στις στις 19:30 ώρα Ελλάδος πρόκειται να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale, ενώ στις 00:45 ώρα Ελλάδος θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας για επενδύσεις

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας με τον οποίο συνομίλησε για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Είπα στον Ερντογάν, δεν είναι αποδεκτή λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Loading