Με την πρόεδρο του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή) της Ισπανίας Μεριτσέλ Μπατέτ (Meritxell Batet) συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μαδρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας είχε «γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, την κοινή μεσογειακή ταυτότητα μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας, θέματα ΕΕ και τις προκλήσεις για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του προσφυγικού-μεταναστευτικού».
Με την Πρόεδρο του 🇪🇸Κογκρέσου των Αντιπροσώπων, M.Batet, στη Μαδρίτη. Γόνιμη συζήτηση για την ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, την κοινή μεσογειακή ταυτότητα 🇬🇷🇪🇸, θέματα ΕΕ & προκλήσεις για Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης εισβολής 🇷🇺σε🇺🇦 & προσφυγικού-μεταναστευτικού. pic.twitter.com/uUx7vZFHhc
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 5, 2022
Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Μαδρίτη ξεκίνησε με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων της Ισπανίας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και Ισπανίας και η συνεργασία στη βάση των κοινών αξιών, θέματα της ΕΕ, η εισβολή στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Δείτε επίσης: Σκρέκας: «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο»
- Τέμπας: «Ο Πέρεθ επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο, η Ρεάλ συνεχώς παραπονιέται»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και κυνηγά νέα ύψη
- Αλί Αμπάσι: Λυπάμαι ειλικρινά για την πράξη μου που προκάλεσε δυσφορία
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον προσωπικό αριθμό πολίτη: Πού και πώς θα χορηγείται
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται την Τουρκία για συζητήσεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία