Συνάντηση Νίκης Κεραμέως με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μ. Βεστάγκερ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης

O ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο ως βασικός άξονας της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και οι στρατηγικοί μεταρρυθμιστικοί άξονες” βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Νίκης Κεραμέως με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκρέτε Βεστάγκερ (Margrethe Vestager), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Υπουργός Παιδείας ανέπτυξε στην κ. Βεστάγκερ τους πέντε βασικούς πυλώνες των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία: “αναβάθμιση ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, συμπερίληψη, αυτονομία και αξιολόγηση, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος”.

Αναφερόμενη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως ανέλυσε ότι στοχεύουν στην ενίσχυση του ψηφιακού εξοπλισμού σχολείων και μαθητών, στην ενίσχυση των δικτύων, την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

«Αξιοποιώντας το ψηφιακό άλμα που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης», τονίζει στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

Πηγή φωτογραφίας: @nkerameus

Δείτε επίσης: Το Politic.gr στη Χαλκιδική: Οι προσδοκίες των καταστηματαρχών από τη θερινή τουριστική περίοδο (vids)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube