Συνάντηση με τον επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού της ΕΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. Στην δήλωση που έκανε ο κ. Φάμελλος, σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε «μια μέρα όπου στην Ελλάδα, δυστυχώς, διατυπώνεται ακόμη μια φορά ένα έλλειμμα αξιοπιστίας κατά της λειτουργίας των θεσμών, και ιδιαίτερα των θεσμών που συνδέονται με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και των ατυχημάτων. Μια αμφισβήτηση που ξεκινάει από την κυβέρνηση και μειώνει την αξιοπιστία και την ισχύ του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Ο κ. Φάμελλος έθεσε τα «σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Προβλήματα ασφάλειας, που επιβεβαιώνει η προειδοποιητική επιστολή που ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε αν σήμερα έχουν επιλυθεί τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και απαιτήσαμε να υπάρχουν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι στη χώρα. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να υπάρχει ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θέματα ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων, το οποίο ο επίτροπος δεν αρνήθηκε.
Κλείνοντας, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ακόμη: «Ταυτόχρονα, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε μια πρόταση ενίσχυσης των συνδέσεων στα Βαλκάνια και φυσικά με κεντρικό ρόλο των λιμανιών της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας και της Αλεξανδρούπολης και της ενίσχυσης των κάθετων διασυνδέσεων, ώστε να δοθούν απαντήσεις, όχι μόνο στην ενίσχυση του εμπορίου και των συναλλαγών και των επικοινωνιών στα Βαλκάνια, αλλά ταυτόχρονα στα μεγάλα ζητήματα του προβλήματος του παγκόσμιου εμπορίου, λόγω της αλλαγής των δασμών από τη διοίκηση Τραμπ, αλλά και της κλιματικής κρίσης. Για να υπάρχει ασφάλεια στις μεταφορές, πρόσβαση των πολιτών, ασφάλεια της εργασίας και ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ