Συνάντηση στη Μόσχα ο Γερμανός καγκελάριος με τον Ρώσο πρόεδρο

Η Γερμανία ελπίζει από τη συνάντηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα να αποκτήσει εικόνα για το τι ελπίζει να επιτύχει με τη στρατιωτική ενίσχυση στα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters

Ο Σολτς πρόκειται να ταξιδέψει την Τρίτη στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν, τη δεύτερη επίσκεψη αρχηγού κράτους μετά τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο πυρετωδών διπλωματικών συναντήσεων με στόχο να αποτραπεί μια νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

propoli

Η πηγή δήλωσε ότι ο Σολτς θα καταστήσει σαφές στον Πούτιν ότι οι δυτικοί εταίροι είναι ενωμένοι στη θέση τους ότι οποιαδήποτε επίθεση θα προκαλέσει “επώδυνες, σημαντικές κυρώσεις” στη Ρωσία.

Θα υπογραμμίσει επίσης ότι δεν είμαστε απλώς έτοιμοι για διάλογο, αλλά επιμένουμε στην αποκλιμάκωση και την διακοπή της αύξησης των στρατευμάτων που μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως απειλή“, δήλωσε η πηγή.

Το καθήκον είναι να αποτρέψουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη“, έγραψε επίσης στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπερστράιτ το βράδυ της Παρασκευής.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Σολτς έχει πράγματι κάποια επιρροή στην απόφαση του ηγέτη του Κρεμλίνου, αναφέρει η Bild, όμως ο Όλαφ Σολτς προετοιμάζεται για τη συνάντηση εδώ και μέρες.

Ένας από τους συμβούλους του είναι επίσης ο προκάτοχός του στο αξίωμα. Ο Scholz αντάλλαξε απόψεις με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως πληροφορήθηκε η Bild am Sonntag.

Πιθανότατα, η πρώην Καγκελάριος γνωρίζει τον κυβερνήτη της Ρωσίας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο δυτικό αρχηγό κράτους , σημειώνει η Bild, και έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Πούτιν – σε καλές, αλλά και σε κακές εποχές. Γνωρίζει τα παιχνίδια εξουσίας που αρέσκεται να παίζει ο Πούτιν με τον ομόλογό του, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Ο Σολτς, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προσκάλεσε επίσης διάφορους εμπειρογνώμονες για τη Ρωσία στην Καγκελαρία και αντάλλαξε απόψεις με άλλους τηλεφωνικά. Η ανάγνωση του Scholz περιλαμβάνει το βιβλίο “Inside Putin’s Head” του πρώην ανταποκριτή των “Financial Times” Andrew Jack, γράφει η Welt am Sonntag.

Δείτε επίσης: Σολτς: «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη Ρωσία»

Loading