Συνάντηση του Θόδωρου Καράογλου με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Για τους αναπτυξιακούς στόχους της ΕΥΑΘ Α.Ε., τα έργα βιώσιμης ανάπτυξης της Εταιρείας που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε προγραμματίζονται, αλλά και το έργο ανακατασκευής του κτηρίου διοίκησης επί της οδού Εγνατίας, συζήτησε σήμερα ο Θεόδωρος Καράογλου με τον Πρόεδρο Άγι Παπαδόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άνθιμο Αμανατίδη.

Η επίσκεψη στο κτήριο διοίκησης είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με την επιτυχημένη ηγετική ομάδα της Εταιρείας να ευχαριστεί τον κ. Καράογλου για την υποστήριξη που της παρείχε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, στην εκπόνηση του επενδυτικού σχεδίου της ΕΥΑΘ ύψους 70 εκ. ευρώ.

Όπως του εξήγησαν, τα έργα πνοής όπως είναι η εν εξελίξει αποκατάσταση του αγωγού της Αραβησσού, η επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, η ενεργειακή-περιβαλλοντική αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, καθώς και η ανακαίνιση του εμβληματικού κτηρίου στο Συντριβάνι προχωρούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων παρά την πανδημία.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν σε έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο όπως η ανάληψη του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης του Αγίου Αθανασίου από την ΕΥΑΘ, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η δέσμευση για παροχή υδροδότησης από την ΕΥΑΘ στο Δήμο Θερμαϊκού, συνδυαστικά με την επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού.

«Λειτουργούμε ως ομάδα και η αρμονική συνεργασία αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα που παράγουμε» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, με τον κ. Αμανατίδη να συμπληρώνει ότι «το πρόγραμμα αναβάθμισης, βελτίωσης και επέκτασης των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης εξασφαλίζει την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στους Θεσσαλονικείς».

Ο Θόδωρος Καράογλου εξήρε το θετικό πνεύμα με το οποίο οι κ. Παπαδόπουλος και Αμανατίδης διαχειρίζονται τα ζητήματα της ΕΥΑΘ Α.Ε., προσθέτοντας πως όταν η εμπειρία και οι ικανότητες συνυπάρχουν με την αλληλοκατανόηση μεταξύ των μελών ενός Διοικητικού Συμβουλίου ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού, τότε η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είναι σημαντικό το τιμόνι μεγάλων Εταιρειών όπως είναι η ΕΥΑΘ να το κρατούν καταξιωμένα στελέχη με γνώσεις και εμπειρία. Πρόκειται για δυο πολύτιμα συστατικά τα οποία βοηθούν στην επιτυχημένη εκπόνηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων που μόλις ολοκληρωθούν θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Ως εποπτεύων Υφυπουργός Εσωτερικών, στήριξα τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ ώστε να κάνει ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός. Ως Βουλευτής συνεχίζω να βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό τόσο του κ. Παπαδόπουλου, όσο και του κ. Αμανατίδη, γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία είναι η κινητήρια δύναμη για να προχωρήσουμε προς το μέλλον».

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: “Την επόμενη εβδομάδα τα πλήρη στοιχεία για την κρατική αρωγή στις πληγείσες περιοχές”