(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα – Ποια τα επικρατέστερα σενάρια για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Με ζητούμενο την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα στις 21 Μαίου και στις 25 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για να ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες του κόμματος για την ηγεσία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που αναμένεται πλέον είναι πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του Αλέξης Τσίπρας και αυτό φαίνεται ότι δεν θα καθυστερήσει» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Παντελάκης.

propoli

Όπως είπε, στις διαδοχικές συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, του Εκτελεστικού Γραφείου, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής αναμένονται οι εισηγήσεις του Αλέξη Τσίπρα στα κομματικά όργανα όπου θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης ο οποίος θα ακολουθηθεί για τις εσωκομματικές διεργασίες.

Το ενδιαφέρον, απ’ όσα ουσιαστικά αποκάλυψε το βράδυ των εκλογών ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η δρομολόγηση της διαδικασίας επανεκλογής προέδρου, καθώς θα είναι υποψήφιος ο κ. Τσίπρας, πιθανότατα και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αρκετά στελέχη θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε πριν από την αυτοδιοικητική κάλπη μετά την βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές.

Υπάρχουν, ωστόσο συζητήσεις, και βρίσκεται και υπό σκέψη ο χρόνος διεξαγωγής ενός συνεδρίου το οποίο θα κλειδώσει και θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες με πιθανότερο καταλληλοτερο χρόνο να είναι μετά την αυτοδιοικητική κάλπη ώστε να μεσολαβήσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως τις ευρωεκλογές.

«Μια κάλπη την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ως το ορόσημο και τον απώτατο χρονικό ορίζοντα που δίνει για το αν θα αποδειχθεί επιτυχημένη η προσπάθεια ανασύνταξης και ανασυγκρότησης», όπως ανέφερε έξω τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Γιώργος Παντελάκης.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης συγκρότησε ένα από τα πιο ογκώδη κυβερνητικά σχήματα για να τους βολέψει όλους

Loading