ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στην Βουλή το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Επερώτηση στην βουλή για το ΑΠΕ – ΜΠΕ προς τον Γιάννη Οικονόμου έκαναν οι δύο Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και Νατάσα Γκαρά.

Ο κ. Κάτσης και η κ. Γκαρά υποστηρίζουν ότι «μέσω συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο καταστατικό του ΑΠΕ επιχειρείται η πλήρης χειραγώγηση και ο ασφυκτικός έλεγχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την έγκριση του πρωθυπουργού».

Επίσης εκτιμούν ότι: «με τις επιχειρούμενες αλλαγές υποβαθμίζεται η παρουσία του Πρακτορείου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει η “πόρτα” για αθρόες φωτογραφικές προσλήψεις σε θέσεις ευθύνης αλλά και για “γαλάζια” golden boys τα οποία προβλέπεται να προσληφθούν χωρίς καθορισμένο αντικείμενο εργασίας». 

Κλείνοντας θέτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Θα καταψηφίσει η κυβέρνηση στην Γενική Συνέλευση ως μέτοχος τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις τροποποίησης του καταστατικού που επιχειρεί η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ;
  • Θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη;
  • Θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποκομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με διοίκηση που θα επιλέγεται αξιοκρατικά από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς και το τέλος των golden boys και τον φωτογραφικό διορισμό λίγων και εκλεκτών;

Δείτε επίσης: Εφετείο: Παράνομη η κινητοποίηση για την αξιολόγηση – Πρόστιμο 3.000 ευρώ για όποιον συνεχίσει τις κινητοποιήσεις (vids)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr