Ακόμα και η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και χαμηλώνει τους τόνους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Του Γιάννη Συμεωνίδη
Είναι χαρακτηριστικό πως και στελέχη της παραδέχονται στο Politic ότι οι αλλαγές γραμματέα και τομεαρχών είναι δικαίωμα του προέδρου, τον οποίο κι εκείνοι θεωρούν αδιαμφισβήτητο.
Από την πλευρά τους, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν με νόημα πως κι ο Πάνος Σκουρλέτης αποτέλεσε πρόταση του κ. Τσίπρα για την θέση του γραμματέα το 2018 δίχως να έχει μεσολαβήσει συνέδριο.
Σημειώνουν, επίσης, πως ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε την πρότασή του για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και την επ’ αόριστο αναβολή του συνεδρίου την προηγούμενη εβδομάδα από τρία κομματικά όργανα, την Πολιτική Γραμματεία, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή.
Γκρίνια για το επικοινωνιακό επιτελείο
Οι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι, μάλιστα, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως τα αριστερά κόμματα διασπώνται μόνο όταν προκύπτουν ιδεολογικές- προγραμματικές διαφορές, όπως συνέβη και με το ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και το 2015.
«Μπορεί σήμερα να υπάρχουν μικροδιαφορές για το πώς πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, για παράδειγμα, αλλά στο πλαίσιο αρχών και προτάσεων βρισκόμαστε όλοι στην ίδια σελίδα», παραδέχεται και βουλευτής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Δεν λείπει, πάντως, η γκρίνια για τη νέα στελέχωση του επικοινωνιακού επιτελείου, η οποία δεν επικεντρώνεται τόσο στις ικανότητες του Νάσου Ηλιόπουλου, της Τάνιας Καραγιάννη, του Στέργιου Καλπάκη και του Αλέξανδρου Νικολαΐδη όσο στο αν διαθέτουν το πολιτικό εκτόπισμα για να πάνε το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πολλά βήματα μπροστά.