ΣΥΡΙΖΑ: Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας απαιτεί την παραμονή του ΟΛΒ στον έλεγχο του Δημοσίου

Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου αναφέρει το Τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

propoli

Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η Θεσσαλία και ειδικά ο Βόλος μετρούν ξανά τις βαριές πληγές τους από το δεύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην πώληση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτό φανερώνει η σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Βόλου.

Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη το 93% των λιμένων παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο με τις διοικήσεις τους κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων, να επιδιώκουν στόχους που συνδέονται με το δημόσιο συμφέρον, η κυβέρνηση παραδίδει το λιμάνι σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή που η ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα για τα δημόσια λιμάνια της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν υποχρεώνει τους ιδιώτες να προχωρήσουν σε καμία επένδυση στο λιμάνι του Βόλου.

Δείτε επίσηςΑποστολή στον Βόλο: Σε οριακό σημείο σπίτια άνωθεν του περιφερειακού – «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος μπροστά από τις αυλές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading