Στην αντιπολεμική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Η χθεσινή αντιπολεμική συναυλία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ήταν μαζική και ενώθηκε με τις εκατοντάδες διαδηλώσεις και τις πορείες ειρήνης που διεξάγονται σε όλον τον κόσμο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και χαιρετίζει «τους καλλιτέχνες και τους χιλιάδες πολίτες που έστειλαν εχθές από την Αθήνα αντιπολεμικό μήνυμα, αναδεικνύοντας έτσι το φιλειρηνικό πνεύμα του ελληνικού λάου κόντρα στην λάσπη που η ΝΔ και το σύστημά της έριξε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να ξεπεράσει την αμηχανία της που χαρακτηρίστηκε από τις γνωστές χυδαιότητες κατά της συναυλίας και του κινήματος ειρήνης» και «να αναγνωρίσει το επικίνδυνο λάθος της να στραφεί κατά καλλιτεχνών και κόσμου, οι οποίοι εναντιώθηκαν εκφράζοντας την ξεκάθαρη καταδίκη τους στη ρωσική εισβολή».
Την καλεί επίσης «να αναγνωρίσει το λάθος της να κάνει την Ελλάδα μέρος του πολέμου στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία αντί για ανθρωπιστική βοήθεια». «Αν δεν το κάνει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα έχει αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι μέσα στην ανασφάλεια που της προκαλεί η ραγδαία φθορά της είναι ικανή για τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια, διαστρεβλώνοντας και συκοφαντώντας τους πάντες και τα πάντα».
Δείτε επίσης: Κανονικά στο γραφείο του ο Σταύρος Καλαφάτης
- Η Μπατζελή παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας από το ΠΑΣΟΚ για προσβολή του προεδρίου
- Το Λονδίνο αποφεύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Η Δανία διαβεβαιώνει: Οι ΗΠΑ δεν θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Γροιλανδίας
- ΗΠΑ: Οι επιπτώσεις των δασμών Τραμπ στο μέσο νοικοκυριό
- Ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραγωγή της ταινίας του Λάνθιμου: Αβέβαιη η επίσημη απόφαση του ΚΑΣ