ΣΥΡΙΖΑ: «Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκπέμπει SOS»

Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονιζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι αναπληρωτές τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης.

«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκπέμπει SOS. Οι 800.000 και πλέον ΜμΕ επιχειρήσεις, η πάλαι ποτέ ραχοκοκαλιά της οικονομίας που αντιμετωπίζονται ως ζόμπι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παλεύουν με τη μείωση του τζίρου, τα συσσωρευμένα χρέη, τον τραπεζικό αποκλεισμό και την πληθωριστική κρίση», σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη ρεαλιστικών και κοστολογημένων προτάσεων».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Ο ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να μπορέσουν οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις τής πράσινης μετάβασης και της ψηφιακής οικονομίας, η διαγραφή μέρους του χρέους της πανδημίας και η εξόφληση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, η ενεργοποίηση της Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων που είχαμε δρομολογήσει το 2018, είναι μερικά μόνο από τα βήματα που θα έπρεπε να έχει υλοποιήσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, αν δεν αδιαφορούσε επιδεικτικά, αν δεν είχε στόχο την εξαφάνιση των ΜμΕ».

«Μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δημιουργήσει ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει τη μικρομεσαία επιχείρηση, προκειμένου να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί στις σημερινές εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες», καταλήγουν.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Δένδια με ΥΠΕΞ Αρμενίας – «Η αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές»