Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την ολοκληρωμένη διεξαγωγή της προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τονίζοντας ότι «δεσμεύτηκε να είναι η φωνή της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών».
Στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «ο ενορχηστρωτής της συγκάλυψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει προανακριτική της μιάς μέρας για να αποφύγει να εμφανιστεί ως μάρτυρας», γνωρίζοντας ότι θα κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να απολογηθεί. Σημειώνει επίσης ότι όπως και στο μπάζωμα, ο Τριαντόπουλος εκτελεί τις εντολές του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές των διαπραχθέντων εγκλημάτων και δηλώνει ότι η ΝΔ επιδιώκει να αποφύγει την προανάκριση.
Οι πολίτες, είτε είναι υπουργοί είτε όχι, δεν επιλέγουν τους εισαγγελείς και δικαστές ενώπιον των οποίων θα λογοδοτήσουν. Αυτό καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους ποινικούς νόμους και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να φιμωθούν οι βουλευτές και τα κόμματα. Πρώτα έλεγχος από τη Βουλή. Να απολογηθούν και να λογοδοτήσουν. Όχι νέα συγκάλυψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ