ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υποδομές της ΕΥΔΑΠ»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφεραν τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Στην ΕΥΔΑΠ βρέθηκαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έτσι ώστε να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Χαράλαμπο Σαχίνη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Αναστάσιο Τόσιο.

Επίσης στη σύσκεψη βρίσκονταν και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Γιώργος ΑΛεξανδράκης και το μέλος του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ/ΤΕ – ΕΥΔΑΠ, Αγγελική Χριστοφόρου. Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι υποδομές της εταιρίας, και το ότι πρέπει να συνεχίσουν να είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση και για την ανάγκη που έχουν τα νοικοκυριά να μην πληρώνουν ακριβά το νερό και να μην υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια. Γι αυτό δεσμεύτηκαν οι κ.κ. Σαχίνης και Τόσιος.

Τέθηκε, ακόμα, το θέμα του διαγωνισμού για την Ψυτάλλεια και οι «αλλεπάλληλες» απευθείας αναθέσεις.

Οι Νίκος Παππάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφεραν πως «το νερό δεν είναι μόνο δημόσιο αγαθό, είναι και ανθρώπινο δικαίωμα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπαν πως οι αμετάβλητες θέσεις του κόμματος είναι:

  • «Τη διατήρηση της ίδιας της ΕΥΔΑΠ, αλλά και των υποδομών της υπό δημόσιο έλεγχο. Η ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού δικτύου ή της συντήρησής του ενέχει τον κίνδυνο της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι πολίτες. Διεθνή παραδείγματα ιδιωτικοποίησης τέτοιων κρίσιμων υποδομών έχουν στεφθεί από πλήρη αποτυχία.
  • Τη διατήρηση των τιμολογίων του νερού στα σημερινά επίπεδα, στην οποία δεσμεύτηκε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
  • Την αποτροπή διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, που -βάσει του νόμου Χατζηδάκη- είδαμε σε άλλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως τη ΔΕΗ με την αλλαγή του καθεστώτος για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
  • Την κάλυψη απωλειών που υφίστανται εργαζόμενοι της Εταιρείας λόγω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και η επίλυση του προβλήματος της πρόσληψης 30 εργατοτεχνιτών, με νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχη αυτής της δικής μας διακυβέρνησης για τους υδρονομείς».

Αυτό που επιθυμεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση σύμφωνα με τους δύο τομεάρχες είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες στο πόσιμο νερό και να μην υπάρξει ιδιωτικοποίηση των υποδομών της ΕΥΔΑΠ. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στοχεύει στη «μη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που φαίνεται να ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», και τη διαφύλαξη των μόνιμων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παρουσίασε το πλάνο της για το επόμενο διάστημα.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr