Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο Μητσοτάκης παραχωρεί επ’ αόριστο βάσεις τις χώρας μας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Με τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που εκχωρεί επ` αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος.
Το κάνει, μάλιστα, ανακοινώνοντας με μεγάλη περηφάνια ότι η συμπερίληψη στρατιωτικής εγκατάστασης στην Αλεξανδρούπολη παρέχει “δυνατότητα ταχείας μεταφοράς και στάθμευσης αμερικανικών δυνάμεων στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία”. Βάζοντας έτσι την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επικίνδυνων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.
Ως αντιστάθμισμα σε αυτές τις σοβαρότατες παραχωρήσεις έχουμε μόνο γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας.
Δεν εξασφαλίζεται, όμως, καμία συγκεκριμένη αμερικανική παρουσία, εμπλοκή ή δέσμευση για τη στήριξη αυτής της κυριαρχίας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, ιδίως στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η ελληνοαμερικανική συμφωνία του κ. Μητσοτάκη ταιριάζει γάντι στο νέο του δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της “Ελλάδας- προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου”, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.
Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Eπικοινώνησε με τον δήμαρχο Ιθάκης
- Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν για τα γυρίσματα της ταινίας Η Οδύσσεια
- Η γυναικοκτονία: Καρκίνος στην καρδιά της κοινωνίας – Δραματικά στατιστικά στην Ελλάδα
- Κρύο και κακοκαιρία για την επόμενη εβδομάδα: Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
- Χαρίτσης για τις εκλογές στη Γερμανία: Το Die Linke ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Αριστεράς
- Η ασφάλεια στις συγκοινωνίες: Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με 130 αστυνομικούς στον προαστιακό και τα λεωφορεία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr