(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έθεσε ως στόχο τη διατύπωση πρότασης για την προστασία των μνημείων και τη μουσειακή πολιτική.

«Από τη συζήτηση αναδύθηκαν τρία πολύ κρίσιμα ζητήματα. Η ανάγκη επαναφοράς των πέντε μεγάλων μουσείων στο σώμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, απέναντι στη λογική των εργολάβων και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των ανθρώπων που εργάζονται επί δεκαετίες ως συμβασιούχοι, με συμβάσεις ακραίας επισφάλειας», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το αμέσως επόμενο διάστημα να θέσει ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε δημόσια διαβούλευση μία πρόταση νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την αποκατάσταση της ως δημοσίου αγαθού, μαζί με τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα».

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόταν από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη και η συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού Τζένη Αρσένη.

Από την πλευρά των φορέων συμμετείχαν, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Υπαλλήλων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Ο μόνος υπεύθυνος για την κερδοσκοπία των πολυεθνικών είναι ο Μητσοτάκης»

Loading