(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Εντός της επόμενης εβδομάδας η εκλογή προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο όνομα ακούγεται για την προεδρία της Κ.Ο.

Από την ερμηνεία του καταστατικού του κόμματος προκύπτει ότι θα συγκληθεί σύντομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα έτσι ώστε να εκλέξει τον νέο πρόεδρό της. Σύμφωνα με πηλροφορίες αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής, και το όνομα που «ακούγεται» είναι αυτό της Όλγας Γεροβασίλη η οποία την προηγούμενη τετραετία ήταν γραμματέας της ΚΟ.

propoli

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα «τρέξει» τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις ανακοινώσεις του στο Ζάππειο.

Η πρώτη «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι» θα είναι αυτή της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει την άλλη Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα» ενώ ζήτησε «να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα». Προανήγγειλε έτσι ραγδαίες εξελίξεις εντός του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι δε θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία σχολιάζοντας:

«Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Δείτε επίσης: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είμαι υποψήφιος – Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Loading